Zeeuws meisje

vicky hartman

Zeeuws meisje

Rechercheur Minnaar-reeks

De zelfverzekerde Belle Wisse studeert aan de filmacademie in Amsterdam. Haar vrije tijd brengt ze meestal in Zeeland door, omdat zeilen haar grote passie is. Haar vader is een zakenman die het bedrijf in de familie wil houden. Als Belle met een man trouwt die hem kan opvolgen mag ze van hem documentaires maken en zeilen zoveel ze wil. Belle doet alsof ze haar vader tewille is maar heeft ondertussen een relatie met de veel jongere Freddie. Dan wordt ze op een ochtend dood in bed aangetroffen.

Heeft Freddie in een aanval van jaloezie een misdaad begaan? Heeft haar verloofde het dubbelspel ontdekt? Of heeft haar dood te maken met de verdwijning van milieuambtenaar Andries Zandvliet, die het chemieconcern verdenkt van de productie van verboden stoffen?

Wanneer ook de AIVD het concern in de gaten blijkt te houden, zijn de berichten over terreurdreiging in de regionale pers minder vergezocht dan Laurien aanvankelijk denkt.

Laurien Minnaar wordt geconfronteerd met actuele zaken: het gebruik van chemische middelen in de landbouw, het fanatisme van natuurvrienden, de ergernis over de betuttelende overheid, de angst voor terreurdreiging. Maar ze kan de zaak pas oplossen wanneer ze zich verdiept in de drijfveren van de mannen rond Belle. 

Vicky Hartman schreef eerder De dode van Domburg, de eerste literaire thriller met rechercheur Laurien Minnaar. Een derde deel in de serie is in voorbereiding.

Over De dode van Domburg:

‘... doet sterk denken aan de Zweedse thrillers van Sjöwall & Wahlöö en Henning Mankell.’ - De Stem

‘Een spannend verhaal met veel zijpaden, te vergelijken met Engelse televisieseries waarin de hoofdpersonen ook een privéleven hebben dat voor spanningen zorgt. Een aantrekkelijk begin van een reeks.’ - Nederlandse Bibliotheek Dienst

‘Een meeslepende en meer dan overtuigende eerste thriller. Wie zei dat Nederlanders geen thrillers kunnen schrijven?’ - Een liefhebber uit Vlaanderen. 

ISBN 9789077276235
NUR 305
Paperback
Omvang: 368 pp.
In prijs opgeheven


Laatste wijzigingen: 11-09-2008