De dode van Domburg

vicky hartman

De dode van Domburg

Rechercheur Minnaar-reeks

John Fitzgerald Campbell is als Engelse gevechtspiloot in de oorlog boven Zeeland neergestort. Daarna is hij nooit meer uit Nederland vertrokken. Op een novemberdag wordt zijn lijk op het strand van Domburg gevonden. Alle tekenen wijzen erop dat hij een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Alleen rechercheur Laurien Minnaar gelooft hier niet in. Tegen de zin van haar superieuren in gaat zij op onderzoek uit. Zij kan echter geen enkel bewijs voor moord vinden, ze heeft zelfs geen verdachte. Toch blijft ze aanwijzingen zoeken. Helaas is dat niet het enige wat ze aan haar hoofd heeft. Kortgeleden is haar moeder overleden en nu woont haar geestelijk gehandicapte zus bij het gezin in huis. Haar puberende zoon, protesteert, haar echtgenoot doet wat hij kan en Laurien zoekt tussen alle werkzaamheden door naar opvang voor haar geliefde maar lastige zus. En dan schrijft de krant ook nog dat haar zoon verslaafd is aan cocaïne. 

In deze eerste literaire thriller van Vicky Hartman delen vermeende rechts radicale jongeren en een uitgekookte drugsdealer de wereld met een zorgzame student, goedbedoelende hulpverleners en niet altijd even alerte politiemensen. Wat zestig jaar geleden heeft plaatsgevonden, speelt een rol in dit drama. Laurien Minnaar houdt het hoofd koel en gaat recht op haar doel af, maar ook zij komt voor verrassingen te staan.

Vicky Hartman heeft onder een andere naam reeds enkele romans geschreven. Zij is een groot liefhebber van de boeken van Patricia Highsmith en Henning Mankell. Na De dode van Domburg is een tweede deel verschenen in de reeks met rechercheur Laurien Minnaar in de hoofdrol: Zeeuws meisje. Momenteel werkt Hartman aan een derde deel.

Over De dode van Domburg:

‘... doet sterk denken aan de Zweedse thrillers van Sjöwall & Wahlöö en Henning Mankell.’ - De Stem

‘Een spannend verhaal met veel zijpaden, te vergelijken met Engelse televisieseries waarin de hoofdpersonen ook een privéleven hebben dat voor spanningen zorgt. Een aantrekkelijk begin van een reeks.’ - Nederlandse Bibliotheek Dienst

‘Een meeslepende en meer dan overtuigende eerste thriller. Wie zei dat Nederlanders geen thrillers kunnen schrijven?’ - Een liefhebber uit Vlaanderen. 

ISBN 9789077276204
NUR 305
Paperback
Omvang: 304 pp.
In prijs opgeheven


Laatste wijzigingen: 11-09-2008