Het Late Journaal Midprice

petros markaris

Het Late Journaal

Een zaak voor commissaris Kostas Charitos

Nu als midprice: 12,50

Kostas Charitos werkt als commissaris in Athene. Zijn huwelijk is modaal, hij mist zijn dochter die in Thessaloniki studeert en als hij even vrij heeft leest hij het liefst in woordenboeken. Hij heeft niet bepaalde een positieve kijk op het leven, is soms wat kort aangebonden en niet altijd een even aangenaam mens. Maar uiteindelijk wint hij ondanks alles toch de sympathie van de lezer. Op een avond wordt hij naar een televisiestudio geroepen waar de onderzoeksjournaliste Janna is vermoord, vlak voordat ze in het late journaal sensationele onthullingen zou doen. De moordenaar moet dat geweten hebben en heeft met zijn daad de bekendmaking van het sensationele nieuws voorkomen.

Charitos was niet erg op Janna gesteld. Ze was jong, succesvol en een harde dame, die hem vaak op de zenuwen werkte, vanwege haar hautaine houding. Maar wanneer hij eenmaal aan deze zaak werkt, raakt hij steeds dieper betrokken bij de onaangename wereld van de media. Wanneer ook Janna’s opvolger wordt vermoord, beseft Charitos dat hij nog dieper moet graven. Dat brengt zijn positie in gevaar, omdat door zijn theorieën en zijn doortastend speuren verschillende prominenten zich – terecht - ongemakkelijk gaan voelen. De ontmaskering van de moordenaar is een totale verrassing.

Deze roman met commissaris Charitos toont de wildgroei van het vrije ondernemerschap en de vriendjespolitiek in Griekenland sinds de val van het kolonelsregime en het ineenstorten van de communistische regimes in de omringende Balkanlanden.

Petros Markaris, geboren in Istanbul, doceert dramaturgie aan de Universiteit van Thessaloniki, heeft toneelstukken geschreven, heeft werk van Brecht en Goethe vertaald en vele scenario’s voor toneel en televisie geschreven.  

Vertaald door Noortje Pelgrim.

Eerder verscheen van Petros Markaris De zelfmoord van Che. Voor meer informatie: klik hier. De pers over De zelfmoord van Che:

‘Met Kostas Charitos hebben we er een prachtige commissaris bij.’ Het Parool  

‘... aangenaam leesbare misdaadroman, met een verfrissend onaangename hoofdpersoon.’ de Volkskrant

ISBN 90 77276 617 3
NUR 330
Paperback
Omvang: 360 pp.
In prijs opgeheven


Laatste wijzigingen: 11-09-2008