omslag Fish - De tuin die wij maakten

margery fish

De tuin die wij maakten

Met een voorwoord van Loekie Schwartz

 

Margery Fish publiceerde in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw acht boeken over tuinieren. Ze was, met Vita Sackville-West, een van de meest gerenommeerde Engelse tuinschrijvers van haar tijd. In dit boek vertelt ze hoe het allemaal begonnen is. Hoe ze samen met haar man een oude boerderij kocht en hoe ze ook samen van het erf beetje bij beetje een prachtige tuin hebben gemaakt. Het bijzondere aan dit inmiddels klassieke werk uit 1956 is, dat Fish vertelt over hoe ze al doende leert, hoe ze vooral veel van hem leert en hoe verschillend hun opvatting over tuinieren blijkt te zijn.

Hij houdt van netheid en orde, strakke gazons, rechte paden en gladgeschoren heggen. Zij houdt van bloemen die best over de border heen mogen hangen en van kleine kruipers in de paden. Ze bikt dan ook met een koevoet gaten in zijn paden en zaait er stiekem kleine plantjes is. Het gaat dus niet alleen over die tuin. Fish beschrijft vooral hoe ze naast die eigenwijze, deskundige man, haar eigen manier van leven en tuinieren ontdekt.

‘Ze doet me denken aan de personages van Agatha Christie, en er is met veel praktische moordwapens gestrooid in dit verhaal.’ James Fenton in The New York Review of Books

Vertaald door Annet Mons. Oorspronkelijke titel: We Made a Garden

‘Dolkomisch. Ik moest er zo onbedaarlijk om lachen dat ik zo nu en dan amper verder kon lezen.’ HP/De Tijd

ISBN 978 90 77276 06 8
NUR 302; 420
Gebonden in linnen band, met stofomslag
192 pagina's, 135 x 210 mm
In prijs opgeheven

 

Overige titels in de serie Gianotten tuinliteratuur:

Elizabeth von Arnim: Elizabeth en haar Duitse tuin meer info

Karel Capek: Het jaar van de tuinier meer info

Jamaica Kincaid: Mijn tuin (boek): meer info

Vita Sackville-West: In de tuin meer info

Pieter Verhagen: Het geluk van de tuin meer info


Laatste wijzigingen: 11-09-2008