omslag De zaak Arbogast

thomas hettche

De zaak Arbogast

In deze bloedstollende en meeslepende roman wordt Hans Arbogast veroordeeld voor de moord op Marie Gurth. De jury volgt het pleidooi van de aanklager: levenslang tuchthuis voor een lustmoordenaar. Alleen Arbogast weet wat er is gebeurd op de dag dat hij de liftster Marie meenam in zijn Borgward Coupé. De hartstochtelijke ontmoeting vormt het begin van deze geschiedenis en in aangrijpende scènes wordt deze verontrustende zaak in herinnering geroepen.

Het verhaal is gebaseerd op een waar gebeurde Duitse rechtszaak en speelt in de jaren 1953-1969. Deze roman vertelt de liefdesgeschiedenis die eindigt in de dood, vertelt over de vertegenwoordiger in biljarttafels voor wie het tuchthuis in veertien jaar tot een tweede huid wordt, over journalisten, advocaten en een gerechtsarts uit de DDR, die allemaal verstrikt raken in dezelfde vraag: is Hans Arbogast schuldig of onschuldig?

Thomas Hettche (1964) debuteerde in 1989 met de roman Ludwig muss sterben. In 1995 verscheen zijn roman Nox, over de nacht van 9 november 1989, de nacht dat in Berlijn de muur viel.

De zaak Arbogast verschijnt in vele landen, bij gerenommeerde uitgevershuizen: Einaudi (Italië), Grasset (Frankrijk), Tusquets (Spanje), Farrar, Straus and Giroux (Verenigde Staten), Gyldendal (Denemarken en Noorwegen), Bonniers (Zweden) en Limbus (Rusland). In Duitsland verscheen het boek bij Dumont onder de titel Der Fall Arbogast.

Persstemmen over De zaak Arbogast:

‘De beste misdaadroman sinds Dürrenmatt’. Literaturen

'Hettche is een zeer goede verteller [...] De grote variatie in taal en perspectief creëren een spanning die wordt ingelost. Deze elegant gecomponeerde roman laat een verontrustend en onzeker gevoel achter.' de Volkskrant

'Spannend spel met seks en dood.' Algemeen Dagblad

Vertaald door Wilfred Oranje.

ISBN 978 90 77276 05 1
NUR 302; 305
Gebonden in linnen band, met stofomslag
368 pagina's, 135 x 210 mm
In prijs opgeheven

Van Thomas Hettche is tevens verschenen de roman Nox meer info


Laatste wijzigingen: 11-09-2008